marți, 29 mai 2012

Vara Creativa..in Lumea lui MOMO

Dragii nostri,

De ceva vreme ne gandim la vara si la felul in care ne vom petrece diminetile racoroase si inrouate, dupa amiezile fierbinti sau serile parfumate, fie doar si in imaginatia noastra, daca nu avem sansa sa ne bucuram de o gradina in fata casei plina cu regina noptii. Dar daca ma intrebi  undeva prin ianuarie ce vreau sa fac la vara raspund sec si simplu: vreau la mare. Daca ma intrebi din nou prin martie, iti raspund aidoma..va dati seama ce v-as raspunde acum la 3 zile distanta de prima luna de vara??!! Da, eu m-as muta cu totul la mare..pe plaja, printre scoici si pietre si as lasa timpul sa ma traiasca..sau m-as lasa pe mine sa traiesc timpul? hmmm, aceasta este o filosofie asupra careia trebuie sa mai reflectez :-))

In curand copiii vor lua vacanta, scolile si gradinitele isi vor inchide portile pentru a si le deschide cu putin timp inainte de high sezon-ul muraturilor si zacustilor. Nu stiu cat de generosi suntem fiecare cu timpul pe care ni-l daruim, dar ma gandesc ca multi dintre voi ati inceput deja sa va ganditi la cum sa vi-l petreceti: unde sa mergeti in vacanta, cu cine, sa luati copiii au ba, sa ii duceti la bunici, la  tara, in tabere..sunt totusi 3 luni de vacanta de vara!! Si chiar daca este doar vacanta copiiilor, poate ca ar merita sa ne mai relaxam si noi, sa ne mai oprim din tavalugul zilnic si sa ne bucuram de soare, de roadele pamantului, de cantecul vantului, de zambetul celor dragi.

In Lumea lui MOMO este mare agitatie zilele acestea: repetam de zor cu spor si cu umor la Alice in Sufrageria Minunilor, pregatim atelierele de vara, ne facem planurile pentru Street Delivery, Festivalul de la Sighisoara, PADINA FEST, tabara de copii si parinti, 2 mai si Vama Veche...dar cel mai tare ne gandim la Scoala de Vara Lumea lui MOMO. O altfel de scoala, in care nu exista lectii sau teme, uniforme, stat frumos in banci sau ascultat prelegeri plictisitoare. Ne dorim sa va provocam, pe voi si copiii vostri la creativitate , imaginatie si libera exprimare. Insa fara ajutorul vostru ne va fi foarte dificil sa ducem totul la bun sfarsit, de aceea va rugam sa ne scrieti la lumealuimomo@gmail.com si sa ne impartasiti din gandurile voastre. Noi ne gandim la 2 teme mari arta plastica/fotografica si arta dramatica (teatru), la cate 2 saptamani  alaturi de copii de la 6-7 ani in sus. Voi ce parere aveti? Cate ore pe zi ati vrea sa isi petreaca copilul vostru la scoala de vara? Dar zile?
cu drag 
Mira & comp


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu