marți, 26 iunie 2012

Tabara de vara pentru copii si parinti

Momo si prietenii sai pleaca in vacanta intre 6-10 iulie, in locul de bastina al baronului Bruckenthal, intr-un sat care sade pe un mare zacamant de sare. Si doreste sa i se alature in descoperirile Vaii Hartibaciului 10 familii pentru a crea Lumea lui Momo departe de casa si aproape de suflet, intr-un loc de poveste: satul Nocrich la 30 km distanta de Sibiu. 
"Mestesuguri de poveste" este o tabara de vara pentru copii si parinti, unde impreuna stam la sezatori satesti, gatim mancare sanatoasa, ne facem carare prin padure dupa plante medicinale  si redescoperim minuni uitate din inima Transilvaniei.

Vom locui impreuna timp de 5 zile in casa parohiala a satului, construita la 1790, acum centrul cercetasesc Nocrich www.nocrich.scout.ro Dimineata rasaritul de soare scalda in lumina turnul scaunului Nocrich, construit la 1280 si zarit de la orice fereastra a casei noastre. Vom dormi la pensiune, in casa parohiala sau in curtea casei la cort, dupa cum ne place. Vom alege cele mai proaspete, legume, cereale si fructe si vom gati impreuna in bucataria casei,  ne vom coace  propria paine din faina de grau integrala chiar de la moara satului si nu ne vom da in laturi sa incingem hora in jurul ceaunului din ograda. Si ne vom aduca cu totii la masa mare din piatra, de la umbra nucului din curte pentru a ne bucura de bucate binecuvantate. Si tot impreuna vom calatori pentru a descoperi Moara Veche si Povestea Painii din Hosman, bisericile fortificate sasesti, mestesugurile tesatoarei si ale cojocarului din Altana vom drumetii prin padure dupa fragi si mure, sunatoare si alte plante medicinale. pe care le vom culege cu grija si bucurie si vom invata si niscaiva jocuri cercetasesti. Vom fi copii si parinti laolata in armonia si bucuria de a fi impreuna.

Serile ne vor aduce din nou in batatura curtii alaturi de copiii nostri, unde ne vom odihni la foc de lemne, la povesti si snoave si cate un ceai aromat de plante intre palme. De-ti place povestea noastra, te asteptam sa ni te alaturi. Mai avem o multime de lucruri de povestit de aceea te rugam sa ne trimiti un mesaj la lumealuimomo@gmail.com, sau sa ne suni 0723.565.113 si 0756345258.

2 comentarii: