joi, 6 septembrie 2012

IMPROVESTEA - Povesti Spuse de Copii

Cei trei samurai
Au fost odata ca niciodată trei samurai Coco, Scai şi Loli. Şi ei stăteau într-un ţinut misterios, dispărut şi ciudat. Samuraii găsesc un cufăr cu mulţi bani de aur şi mai găsesc trei săbii legendare care îi vor ajuta să salveze lumea de monstrul de gelatină. Şi mai găsesc provizii care îi vor ajuta să supravieţuiască pentru zece ani. Şi găsesc şi trei fete. Înving monstrul de gelatină şi găsesc o clepsidră care îi ajută să trăiască toată viaţa. Şi niciodată să nu moară. Dar a venit apoi un inamic pe care cei trei samurai nu aveau cum să-l învingă pe care îl chema Jack. Jack l-a reînviat pe monstrul de gelatină care le-a furat clepsidra vieţii. Fetele şi-au găsit alţi trei piraţi şi piraţii au furat şi banii celor trei samurai. Jack le distruge săbiile şi fură comoara. Cei trei samurai au îmbătrânit şi nu mai au puterea să salveze lumea şi Jack a cucerit toată lumea. Şi erau captivi într-o burtă mare. Înăuntru găsesc clepsidra spartă. Totul era de fapt un vis pe care îl visau toţi cei trei samurai. Şi apoi ei au mai întâlnit încă trei noi samurai. 
- În vis sau in realitate?
- Tot în vis.
- Păi stai puţin ce e realitate şi ce e vis?
- Realitatea este atunci când se scoală şi restul este vis.
- Şi ce găsesc atunci când se scoală? 
Când se trezesc monstrul este de fap afară. Iau săbiile şi îl omoară. Şi recuperează fetele. Clepsidra se sparge din nou şi se transformă într-un balaur mare care este de fapt un samurai mare. Şi samuraiul mare i-a ajutat pe samuraii bătrâni să fie din nou tineri. Şi în fiecare zi plouă cu bani.

(creata si spusa de copiii din Tabara de Vara de la Eforie Sud, 2012)
IMPROVESTEA (atelier de teatru de improvizatie pentru copii) Improvestea – atelier de teatru de improvizatie pentru copii - este un proiect Lumea lui MOMO nascut din fascinatia noastra de oameni mari fata de imaginatia fara margini a copiiilor. Plamadita in aceasta vara de doi tineri actori, Razvan Ropotan si Mihai Bacaran, Improvestea a calatorit pana la tabara de copii de la Eforie Sud organizata de Radio Romania Junior unde a dospit si s-a copt in mijlocul a numerosi copii care au împărtășit din bogatele lor vise. Experienta de vara, ne-a invatat ca dacă sunt provocati la joc și poveste, copiii nu numai că o fac fără niciun plictis, ci dimpotrivă e un prilej bogat pentru ei de joacă, veselie și creativitate Din acest proiect de o saptamana s-au nascut 10 povesti frumoase si haioase, pe care le vom publica la inceput pe site-ul nostru, urmand ca mai apoi sa le asternem pe file de carte ilustrata tot de copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu