luni, 15 octombrie 2012

Au început înscrierile pentru Archi-miniscoala de arhitectura pentru copii un nou atelier de creativitate si dezvoltare personala din Lumea lui MOMO

 
Dincolo de profesia pe care si-ar alege-o mai tarziu, copiii au nevoie intai de toate să exploreze lumea inconjuratoare prin joacă, folosindu-şi imaginaţia şi creativitatea. Asa s-a nascut si Archi, primul atelier de arhitectura pentru copii, unde fiecare copil este incurajat să privească cu atenţie lumea, să o descopere şi să se bucure de ea cu toate simţurile. Fara constrangeri, copiii ajung sa cunoasca în mod natural informatii despre lumini, umbre, culori, forme, materiale, structuri, scară şi proporţii, despre clădiri şi oraşe, despre relaţia dintre spaţiul construit şi cel natural. In plus, Archi@Lumea lui MOMO este un alt atelier unde copiii isi pot dezvolta inteligenta emotionala, comunicarea interactiva, gandirea logica, dar si o mai buna cunoastere de sine.
 
Primul modul al atelierului, sustinut de arhitectii Anca Multescu si Carmen Cosa incepe pe 26 octombrie si va dura 8 saptamani, timp in care copiii vor parcurge teme precum: simturi, culoare si lumina, aptitudini de vizualizare, descoperirea mediului inconjurator construit, structura, deseneaza-ti casa din memorie, protejarea naturii, vedere stradala, proportii si scara 2 D si respectiv 3 D.
 
La Archi@Lumea lui MOMO, copiii pornesc de la lumina, culoare si dimensiuni si felul in care acestea ne pot influenţa emoţional şi cât este de importantă stăpânirea acestor elemente în proiectarea unui spaţiu în care să ne simţim bine. Continua cu jocuri si exercitii care le solicita gandirea analitica, memoria, vorbirea si desenul in acelasi timp - cuvinte precum: dormitor, bucatarie, hol vor incepe sa aiba o dimensiune “geometrica” bidimensionala. Copiii vor construi o localitate care va fi dotată cu străzi, parcuri, centrale eoliene, lacuri, panouri solare şi alte dotări necesare unei aşezări… civilizate. Din hârtie, cartoane, beţe şi plastilină se va realiza macheta unei aşezări ecologice cu dotări edilitare inventate deja, dar şi cu unele închipuite pentru viitor. Iar in final vor aplica ceea ce au deprins la toate intalnirile anterioare despre culoare, decoraţii, volume si dimensiuni elemente arhitecturale creand o macheta complexa orasului lor, asa cum ei si-l doresc.
 
Prin atelierul pe care vi-l propune Lumea lui MOMO, Archi isi doreşte să îi inspire pe cei mici, astfel încât în viitor să îşi dorească să influenţeze şi să participe la dezvoltarea mediului construit sau natural.
 
Număr maxim de participanţi intr-o grupa: 10 copii
Data de incepere a atelierului: 26 octombrie 2012
Frecventa: o intalnire pe saptamana, in fiecare vineri de la ora 18.00/18.30
Varsta copii participanti: grupe de copii de 6-9 ani
Cost: 450 lei / modul (2 luni) - toate materialele incluse
Adresa: Lumea lui MOMO, Str Grigore Cobalcescu nr, 51, Et.1, Sector 1 (zona Cismigiu) Informaţii şi înscrieri: lumealuimomo@gmail.com, 0723565113 pana la data de 25 octombrie in limita locurilor disponibile, achitarea taxei de inscriere de 250 de lei sau plata integrala. Plata se face cash la sediul nostru sau prin transfer bancar RO10INGB0000999903147605, deschis la ING Romania



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu