miercuri, 7 noiembrie 2012

Atelierele Familiei : Brutarim, cocarim si povestim- editie aniversara

Sambata 10 noiembrie de la ora 16.30
Pe covorul fermecat o painica maaaare am creat!
Si asa cum ii sta bine unei familii ca a noastra, sambata de la ora 16.30 va invitam sa descoperim impreuna reteta unei dupa amieze vesele si calde impreuna. Vom face  o paine uriasa si vom asculta minunatele intamplari ale lui MOMO, din cartea cu acelasi titlu al lui Michael Ende!
Mai intai si intai...plamadim si modelam paine de casa,  din fainuri bune si sanatoase stropite cu ulei de masline. Modelam fiecare cate o bucata din painea uriasa: melci cotobelci, floricele, urechi sau boticuri de pisici, nas lung de Pinochio, picioare de broasca etc. Ne unim modelele, formam painea mare..si o asezam in cuptor la crescut si rumenit.
Si cat se coace ea acolo, noi pasim tip til in sufragerie si ne culcusim pe cate o pernuta colorata si intram in lumea magica a sunetelor si a imaginatiei: Ruxandra (alias MOMO, cum ii spun deja multi copiluti) si Loredana vor interpreta capitolul " O vijelie in joaca si o furtuna adevarata". Vocea povestitorului se va imbina cu sunetele instrumentelor pe care improvizatorul le anima, iar povestea va deveni vie si ne va face o pofta si mai mare de joaca, precum povestea lui MOMO:
"" De cand era si MOMO cu ei se pricepeau sa se joace atat de frumos ca niciodata mai inainte. Nu mai exista nici o clipa de plictiseala. Dar nicidecum pentru ca MOMO ar fi venit cu idei atat de bune. Nu, MOMO era doar de fata si se juca impreuna cu ei. Tocmai astfel - nu se stie de ce- le veneau copiiilor ideile cele mai bune. Zilnic nascoceau jocuri noi, unul mai frumos ca altul".
Cand povestea si joaca s-au gatat si painea a iesit din barlogul ei, calda si gata de papat!
Asadar, mamici, tatici, surioare, frati bunici..va asteptam cu drag si spor. Nu uitati sa rezervati la lumealuimomo@gmail.com, caci avem locuri limitate!! Si pentru ca e sarbatoare, pretul la aceasta adunare e doar 15 lei de persoana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu