miercuri, 13 martie 2013

Atelier de olarit si modelaj in ceramica


De la ora 18:00
Durata: 90'
Varsta: +4ani


Povesti din lut
Atelier de olarit si modelaj in ceramica
Cu Sabina Moraru - artist ceramist



Olaritul si modelatul lutului sunt cele mai stravechi indetniciri ale omului, la inceput nascuta doar din nevoia de a crea vase pentru pastrarea hranei, ulterior ceramica a devenit arta pentru bucuria sufletului. 
Va asteptam cu drag la Atelierul de olarit si modelaj in ceramica alaturi de artist-ceramistul Sabina Moraru, unde copiii vor învăţa să lucreze cu pământul pentru a face până la final un obiect care să se poată arde.  
Tehnicile de lucru folosite vor fi: modelare cu mânuţele copiilor şi lucrul cu roata. Temele vor fi libere şi vom putea realiza obiecte precum: căni, farfurii, boluri etc., obiecte decorative zoomorfe, fructe, flori, clopoţei, decoraţiuni, cahle decorative, tablouaşe, plăci de ceramică cu teme diferite, precum şi diferite compoziţii rond-bosse cu teme diverse. 


Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia Ceramică, Sabina MORARU este un artist plastic înzestrat cu un deosebit talent şi inventivitate în ceea ce priveşte modalitatea de modelare a materiei prime. Având ca sursă de inspiraţie creaţia veche autentică, lucrările sale sunt opere de artă unicat. Realizate din gresie, faianţă şi porţelan, prin aplicarea tehnicii ridicării la mâna liberă, acestea sunt pictate manual, cu diferite motive geometrice, florale sau zoomorfe (de inspiraţie neolitică). 
Portofoliul artistei prezintă o varietate de obiecte, de la clopoţei şi clopoţei de vânt la farfurii, platouri, vase variate, cahle decorative, căni, felicitări, zgardane, mărgele, boluri şi altele. De asemenea, foarte apreciate sunt şi lucrările pe bază de sticlă pictată sau fuzionată, tablourile şi ramele de oglindă realizate cu deosebită măiestrie.

Ce vom face in cadrul atelierului pe durata celor 5 sedinte:
- copiii vor fi initiati in arta olaritului dar si a modelajului manual in lut
- vom prezenta materialul cu care lucram, lutul si obisnuirea copiiilor cu el, vom realiza forme geometrice pe care apoi le vom combina intr-un personaj sau animal preferat
- vom lucra cu roata olarului si vom face o cana si o farfurioara
- vom realiza o compozitie proprie 
- iar in final vom glazura si picta obiectele realizate, iar pentru cei care vor dori, le vom arde si in cuptorul special al artistului.



Cost atelier: 
280 lei/5 sedinte
10% reducere pentru abonati, care sunt cel putin la un al doilea curs. 
10% reducere pentru frati.

Include: lut, uneltele de lucru, roata olarului, culori si glazuri si arderea obiectelor realizate in cuptorul artistului. 

Inscriere
Pentru inceperea atelierului este necesar sa existe un numar min. de 5 participanti. 

Inscrierea se face prin e-mail la: lumealuimomo@gmail.com si prin achitarea integrala sau a unui avans de  50% din contravaloarea atelierului, cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile.Recomandam tinuta lejera si incaltaminte comoda de interior.

Modalitate plata
Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta CASH la sediul Lumea lui MOMO, din: Str. Grigore Cobalcescu, nr. 51, et.1 sau in cont RO10INGB0000999903147605 deschis la  ING ROMANIA, mentionind numele atelierului ales.

Retragere
In cazul in care nu mai puteti participa la cursul la care v-ati inscris, returnarea taxei de curs se poate face daca retragerea este anuntata cel tirziu cu 3 zile inainte de incepere, din care se va scadea comisionul bancar in cazul in care ati facut plata in contul bancar.
In cazul in care retragerea se face dupa inceperea cursului, suma nu mai poate fi rambursata. Puteti opta insa, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ati inscris, sa fie directionata ca avans pentru un alt atelier, insa maxim pana la prima sedinta a atelierului. Suma nu poate fi returnata dupa inceperea cursului avind in vedere ca atelierele sint incepute in functie de numarul de persoane inscrise iar locurile pentru fiecare atelier sint limitate. In cazul in care ati achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decat in conditiile enumerate mai sus.

Datele personale Acestea (e-mail și telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce privește cursul sau evenimentul la care v-ați înscris (anunțare începere, anunțare amînare).
Adresa de mail pe care ne-ați comunicat-o poate fi utilizată și pentru anunțarea prin newsletter a evenimentelor și atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO.  În cazul în care nu doriți să primiți newsletter-ul lunar sau anunțul unui nou curs sau eveniment, va rugăm să ne menționați în emailul de înscriere. 
Lumea lui MOMO, își rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor și a le utiliza în canalele sale de comunicare.   
 


Detalii la telefon: 0723.565.113.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu