vineri, 18 octombrie 2013

un altFEL de Atelier de arta plastica pentru copii


24 octombrie 2013, ora 18.00
un altFEL de Atelier de arta plastica pentru copii
Povesti in aquarella cu „Peter Pan in Gradina Kesington” 
cu Ana Maistru un artist cu totul altfel

Celebra pediatră și psihanalistă franceză Fancoise Dolto sustine ca ființa umană e o ființă a vorbirii. Si se pare ca de fiecare dată când s-a încercat un dialog adevărat cu copilul, progresele au fost considerabile pentru că trăirea nu are sens decât într-o relație cu trăiri, senzații și sentimente. 

Lumea lui MOMO va propune nu doar un curs de pictură cu exersarea unor abilități practice, ci mai ales un curs care încurajează imaginația, oferindu-i prin povești, prilejul să se dezvolte, să se îmbogățească si sa impartaseasca. Astfel, vom traduce trăirile copilului prin imagini picturale, dar și prin cuvinte despre ceva care îl interesează foarte tare și anume: poveștile.

In jurul unor povești cu sens, cum este cea cu Peter Pan, se va construi o relatie, încercând să dezvoltăm dorința copilului de a descoperi, si sa exprime prin limbaj și culoare trările și senzațiile pe care le-a intalnit. 

Cum lucram? 
Incepem cu povestea pe care o spunem impreuna, improvizam, ne jucam si apoi incepem sa pictam. Pictura in orice si pe orice: cu aquarella si chiar guasa, tempera si acrylic pentru cei mari. Lucram pe suprafete individualizate sau comune, trecem de la hartie la carton, sarim pe textil sicand cu pensula, cand cu stampila sau paiul sau alte obiecte gasite pe niciunde nu te astepti! Nu sunt de colo nici pastelurile cerate, creioanele, cariocile sau markerele... Produsul final va fi o carte ilustrata – vom lega toate lucrarile create in cele 7 sedinte - , pe care si-o va lua acasa si o va rasfoi alaturi de voi. 

Ce dezvoltam?
• ajutăm copilul să dezvolte și să comunice trăiri, senzații și sentimente noi explorate cu ajutorul mai multor tehnici de expresie vizuală (aquarella/guașe, carioca, colaj, pasteluri, creioane aquarelabile) 
 • interactiunile sunt valoroase in devenirea ulterioara a copilului: deschidere, prietenie, incredere, intelegere si acceptare • simt estetic, simt cromatic 

Cum ne organizam? 
Ne inscriem la adresa de email a lui MOMO : lumealuimomo@gmail.com 
Achitam contravaloarea celor 6 sedinte ale atelierului: 270 lei
Ne strangem un grup de 7-8 copii, in atelier la MOMO, in fiecare joi de la ora 18.00 la 19.00 

Retragerea participării   În cazul în care nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, returnarea taxei de curs se poate face dacă retragerea este anunțată cel tîrziu cu 3 zile înainte de începere, din care se va scădea comisionul bancar, în cazul în care ați făcut plată în contul bancar.  În cazul în care retragerea se face după începerea cursului, suma nu mai poate fi rambursată. Puteți opta însă, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ați înscris, să fie direcționată ca avans pentru un alt atelier, însă maxim până la prima ședință a atelierului. Suma nu poate fi returnată după începerea cursului avînd în vedere că atelierele sunt începute în funcție de numărul de persoane înscrise, iar locurile pentru fiecare atelier sunt limitate. În cazul în care ați achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decât în condițiile enumerate mai sus.

Datele personale  Acestea (e-mail și telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce privește cursul sau evenimentul la care v-ați înscris (anunțare începere, anunțare amînare). Adresa de mail pe care ne-ați comunicat-o poate fi utilizată și pentru anunțarea prin newsletter a evenimentelor și atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO.  În cazul în care nu doriți să primiți newsletter-ul lunar sau anunțul unui nou curs sau eveniment, va rugăm să ne menționați în emailul de înscriere.Lumea lui MOMO, își rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor și a le utiliza canalele sale de comunicare.
Detalii la telefon: 0723.565.113

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu