miercuri, 27 februarie 2013

Improvestea - atelier de facut teatru


Improvestea
Atelier pentru copii de facut povesti cu uneltele jocului si improvizatiei de teatru
Cu Razvan Ropotan (actor & regizor)

Dacă sunt provocati la joc și poveste, copiii nu numai că o fac fără niciun plictis, ci dimpotrivă e un prilej bogat pentru ei de joacă, veselie și creativitate. Iar joaca este primul pas catre cunoastere, catre invatare.

Improvestea este un proiect Lumea lui MOMO nascut din fascinatia noastra de oameni mari fata de imaginatia fara margini a copiiilor.

Ce va propunem ? 6 intalniri saptamanale de atelier (cate o intalnire saptamanala de 90 minute) in care copiii se vor juca, vor invata, si bineinteles ca vor improviza propriile povesti. Secondati de Razvan Ropotan (actor profesionist si trainer de teatru pentru copii si adolescenti din 2009), copiii vor crea ei insisi o poveste unica, cu ocazia fiecarui atelier cate o poveste unica, irepetabila si fermecatoare de la ei inspiratie, ca o echipa unita. Copiii vor fi provocati sa decida impreuna asupra povestii, personajelor, intamplarilor si sa gaseasca solutii la situatii provocatoare.

Iar faptul ca se vor implica total in acest proiect, ca vor lucra in grup este o experienta de crestere si maturizare emotionala. Improvestea - tratează de timiditate și corectează limbajul, îmbunătățind enorm comunicarea cu ceilalți puști, dar și cu cei mari, insa dincolo de toate aceste beneficii copiii vostri : 
  • isi vor dezvolta gandirea creativa si interactiunea spontana intr-o situatie imaginara
  • vor fi capabili in situatii obisnuite de viata sa caute mai multe solutii la o problema ce-i preocupa
  • vor accepta mai usor situatiile noi si neprevazute
  • isi vor exersa exprimarea libera si asertiva a propriilor idei
  • isi vor depasi blocajele relationale penru a se alatura grupului
  • vor capata incredere in ei si se vor simti valorosi
  • vor primi cadou la final o carticica in care vor fi scrie toate cele 6 povesti create pe parcursul atelierului
Cum ne vom juca si improviza?
  • Ne organizam in doua grupe de varsta 5-7 ani ani si 8-12 ani
  • Venim la Lumea lui MOMO in fiecare zi sambata de la ora 11.00 si respectiv ora 12.30 (daca se vor forma 2 grupe)
  • Primim la finalul atelierului toate povestioarele create, legate in prima carte pe care o vor scrie impreua cu alti copii, precum si un set de fotografii din timpul jocului si improvizatiei
Costuri:
Plata la sedinta: 50 lei/intalnire (90 minute) sau plata integrala a modulului de 6 sedinte 250 lei (cartea de povesti inclusa + setul de fotografii). Plata se poate face si in 2 transe egale.

Informatii utile si Modalitatea de plata: 
Participarea la atelier se face doar pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de  50% din contravaloarea atelierului cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete de protectie atunci cand vor lucra cu lut, culoare sau apa. 

Atelierul va avea o durata de maxim 60 minute. Pentru inceperea atelierului este necesar sa existe un numar minim de 5 participanti inscrisi. Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta la sediul Lumea lui MOMO, din : Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1, (zona Cismigiu/Berzei) sau in contul RO10INGB0000999903147605 deschis la  ING ROMANIA, mentionind numele atelierului ales:  In cazul in care nu mai puteti participa la cursul la care v-ati inscris, returnarea taxei de curs se poate face daca retragerea este anuntata cel tirziu cu 3 zile inainte de incepere, din care se va scadea comisionul bancar in cazul in care ati facut plata in contul bancar.

In cazul in care retragerea se face dupa inceperea cursului, suma nu mai poate fi rambursata. Puteti opta insa, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ati inscris, sa fie directionata ca avans pentru un alt atelier, insa maxim pana la prima sedinta a atelierului. Suma nu poate fi returnata dupa inceperea cursului avind in vedere ca atelierele sint incepute in functie de numarul de persoane inscrise iar locurile pentru fiecare atelier sint limitate. In cazul in care ati achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decat in conditiile enumerate mai sus.

Datele personale (e-mail si telefon) sint folosite doar pentru comunicarea in ceea ce priveste cursul sau evenimentul la care v-ati inscris (anuntare incepere, anuntare aminare – Adresa de mail pe care ne-ati comunicat-o poate fi utilizata si pentru anuntarea prin newsletter a evenimentelor si atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. In cazul in care nu doriti sa primiti newsletter-ul lunar sau anuntul unui nou curs sau eveniment, va rugam sa ne mentionati in emailul de inscriere. Lumea lui MOMO, isi rezerva dreptul de a face fotografii in timpul atelierelor si a le utiliza in canalele sale de comunicare. Detalii la tel 0723.565.113, 0734.397.375 

Spectacol - atelier de povesti muzicale şi teatru de umbre






Spectacol - atelier de povesti muzicale şi teatru de umbre 
Povestea Castanului cu Loredana Mitrut, Răzvan Ropotan şi Selma Dragoş 

Copii, părinţi, bunici, fraţi, surori şi mătuşici hai să pornim într-o călătorie imaginară în care vom trăi tot felul de întâmplări şi emoţii pe covorul fermecat din sufrageria noastră. Aşezaţi pe cele mai colorate pernuţe vom asculta, vom privi şi ne vom bucura cu toţii de frumoasă Aiko, de prietenul său castanul, de corabia fermecată dar şi de prinţul cel frumos. După povestea muzicală, copiii alături de părinţi se vor aduna în atelierul de creaţie, unde vor crea alături de Selma Dragoş siluetele personajelor din povestea castanului şi vor învăţa câteva dintre tehnicile de mânuire la panoul de umbre. Povestea la Lumea lui Momo este una specială : copiii aud şi văd cum apare povestea. Pe de o parte vocea povestitorului care narează şi interpretează personajele, pe de alta sunetele instrumentelor sau vocii pe care improvizatorul le animă pentru a face povestea vie, sau a animatorului care ajuta povestea prin umbre, devenind suportul imaginaţiei copiilor. Umbrele se mişca şi se transforma asemeni personajelor dintr-un desen animat, dar nu strivesc corola fanteziei copiilor pentru ca ei sunt cei care imaginea detaliile de expresie şi culoare. Umbrele nu striga, nu provoacă agitaţie astfel ajuta copiii să rămână concentraţi şi liniştiţi. Copiii sunt participanţi direcţi. Ei experimentează sunetul atât sub forma cuvântului rostit de povestitor, cât şi a onomatopeelor sau efectelor instrumentale pe care improvizatorul le foloseşte pentru a anticipa sau întări înţelesul cuvântului rostit. Povestea muzicală şi atelierul de umbre sunt potrivite pentru copii de la 3 ani in sus, durata fiind de aproximativ 60 minute. În aşteptarea voastră ne pregătim cu un ceai cald aromat şi fructe, dar şi cu multă veselie şi culori. Intrare 30 lei/copil, 15 lei adult. Pentru a asigura confortul tuturor celor care îşi doresc să participe la acest spectacol-atelier, recomandam cumpărarea biletelor în avans, de la sediul nostru sau online www.iabilet.ro  Detalii la lumealuimomo@gmail.com, tel 0734.397.375. Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucureşti.

marți, 26 februarie 2013

Hai cu mic si mare sa facem martisoare


(2 grupe)
Atelier de creativitate, joaca si voie buna pentru mamici si pitici (2-3 ani) 
cu Viorica Pintilie

Si noua ne plac martisoarele sunt vesele si ne bucura cand le purtam sau le oferim, iar un spiridus poznas ne spune ca si voua :-) ... fir alb impletit cu fir rosu, cu multa iubire si zambete saltarete. Sambata aceasta va invitam sa le mesterim impreuna, sa ne jucam si sa cantam ca a venit primavaaaaraaaa!! Iar unde nu stim noi, ne ajuta mami sau tati!

Doar 8 locuri disponibile pe fiecare grupa, va rugam sa rezervati si sa confirmati din timp participarea la acest atelier la lumealuimomo@gmail.com. Anularea inscrierii fara plata contravalorii atelierului se face doar pana vineri la ora 16.00. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior.
Copiii vor primi sortulete pentru protejarea hainutelor. 
Durata 60 minute. Va rugam sa ajungeti la timp, ne propunem sa incepem la fix. 

Cost atelier: 50 lei/copil participare la sedinta (cash). Parintii pot ramane alaturi de copii sa lucreze impreuna, insa nu platesc. Ceai cald si mere de la noi. Plata se poate face cash la. sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51 sau in avans in cont bancar. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la email: lumealuimomo@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Renuntarea se face cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea atelierului, pentru a elibera locul celor care isi doresc sa participe si sunt pe lista de asteptare

Cei care isi doresc abonamente cu mai multe intrari la acest atelier de sambata, iata care sunt variantele: 180 lei - 4 intrari (abonament valabil 2 luni) 320 lei - 8 intrari (abonament valabil 3 luni)

marți, 19 februarie 2013

MAMI NOI SUNTEM O INIMA! (colaj si pictura cu degetelele)

Sambata 23 februarie, ora 10.00 
Atelier de creativitate, joaca si voie buna pentru mamici si pitici (2-3 ani) 


Manile noastre se unesc intr-o inima..hai sa incercam sa vedem cum iese si pe hartie. Hai sa facem un tablou impreuna. Desenam, decupam si apoi coloram cu manutele. Apoi le lipim intr-un tablou. Si-l pastram acasa sa ne amintim mereu. Te asteptam mamico alaturi de puiul tau sa va jucati impreuna si dati valoare timpului vostru, intr-un atelier in care creativitatea dar mai ales bucuria sunt nedespartite. 

Doar 8 locuri disponibile, va rugam sa rezervati si sa confirmati din timp participarea la acest atelier la lumealuimomo@gmail.com. Anularea inscrierii fara plata contravalorii atelierului se face doar pana vineri la ora 13.00. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete pentru protejarea hainutelor. Durata 60 minute. Va rugam sa ajungeti la timp, ne propunem sa incepem la fix. Cost atelier: 50 lei/copil participare la sedinta (cash). Parintii pot ramane alaturi de copii sa lucreze impreuna, insa nu platesc. Ceai cald si mere de la noi. Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51 sau in avans in cont bancar. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la email: lumealuimomo@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Renuntarea se face cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea atelierului, pentru a elibera locul celor care isi doresc sa participe. 

Cei care isi doresc abonamente cu mai multe intrari la acest atelier de sambata, iata care sunt variantele: 180 lei - 4 intrari (abonament valabil 2 luni) 320 lei - 8 intrari (abonament valabil 3 luni)

Atelier de Plamadit Ghiocei

Sambata, 23 februarie, ora 11.30 
Atelier de creativitate, joaca si voie buna pentru copii (si parinti) de 4-6 ani 
cu Vio

Viata incepe in alb. Albul este Lumina. Albul este copilul si copilul din noi. Este inocenta pura. Albul este pacea din noi. Este speranta. Albul este puritatea. Alba este iarna. Albul e primavara. Primavara e verdeee!! Si primavara incepe intotdeauna cu noi si ceea ce purtam in suflet. Lasam deoparte haine groase, ganduri grele si tot ce am mai adunat cu noi in iarna grea si ne lasam liberi, precum ghiocelul soarelui, sa traim anotimpul puritatii, al inocentei, al optimismului, al sperantei si al inceputului. Te asteptam sambata la ora 11.30, in atelierul Manute Vesele si Colorate din Lumea lui MOMO, sa plamadim ghiocei - din seminte, plastilina si hartie - sa ne bucuram impreuna de mult apropiata primavara . Si vom canta impreuna cu Vio..vine, vine primavaraaaa!!!


Doar 8 locuri disponibile, va rugam sa rezervati si sa confirmati din vreme participarea la acest atelier la lumealuimomo@gmail.com. Anularea inscrierii fara plata contravalorii atelierului se face doar pana vineri la ora 13.00. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete pentru protejarea hainutelor. Durata 60 minute. Va rugam sa ajungeti la timp, ne propunem sa incepem la fix.

Cost atelier: 50 lei/copil participare la sedinta (cash). Parintii pot ramane alaturi de copii sa lucreze impreuna, insa nu platesc. Ceai cald si mere de la noi.  Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51 sau in avans in cont bancar. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la email: lumealuimomo@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Renuntarea se face cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea atelierului, pentru a elibera locul celor care isi doresc sa participe. 

Cei care isi doresc abonamente cu mai multe intrari la acest atelier care se intampla periodic sambata, iata care sunt variantele:
180 lei - 4 intrari (abonament valabil 2 luni)
320 lei - 8 intrari (abonament valabil 3 luni)

luni, 18 februarie 2013

Atelier de creat povesti - IMPROVESTEA

22 Februarie ora 18.00

Atelier de teatru de improvizatie si creat povesti (copii 5-8 ani)
cu Razvan Ropotan (actor & regizor)

prima grupa de "absolventi" ai improvestei
Dacă sunt provocati la joc și poveste, copiii nu numai că o fac fără niciun plictis, ci dimpotrivă e un prilej bogat pentru ei de joacă, veselie și creativitate. Iar joaca este primul pas catre cunoastere, catre invatare.

Improvestea este un proiect Lumea lui MOMO nascut din fascinatia noastra de oameni mari fata de imaginatia fara margini a copiiilor.

Ce va propunem ? 6 intalniri saptamanale de atelier (cate o intalnire saptamanala de 90 minute) in care copiii se vor juca, vor invata, si bineinteles ca vor improviza propriile povesti. Secondati de Razvan Ropotan (actor profesionist si trainer de teatru pentru copii si adolescenti din 2009), copiii vor crea ei insisi o poveste unica, cu ocazia fiecarui atelier cate o poveste unica, irepetabila si fermecatoare de la ei inspiratie, ca o echipa unita. Copiii vor fi provocati sa decida impreuna asupra povestii, personajelor, intamplarilor si sa gaseasca solutii la situatii provocatoare.

Iar faptul ca se vor implica total in acest proiect, ca vor lucra in grup este o experienta de crestere si maturizare emotionala. Improvestea - tratează de timiditate și corectează limbajul, îmbunătățind enorm comunicarea cu ceilalți puști, dar și cu cei mari, insa dincolo de toate aceste beneficii copiii vostri : 
  • isi vor dezvolta gandirea creativa si interactiunea spontana intr-o situatie imaginara
  • vor fi capabili in situatii obisnuite de viata sa caute mai multe solutii la o problema ce-i preocupa
  • vor accepta mai usor situatiile noi si neprevazute
  • isi vor exersa exprimarea libera si asertiva a propriilor idei
  • isi vor depasi blocajele relationale penru a se alatura grupului
  • vor capata incredere in ei si se vor simti valorosi
  • vor primi cadou la final o carticica in care vor fi scrie toate cele 6 povesti create pe parcursul atelierului
Cum ne vom juca si improviza?
  • Ne organizam in doua grupe de varsta 5-8 ani ani si 9-14 ani
  • Venim la Lumea lui MOMO in fiecare zi de vineri de la ora 18.00 pana la 19.30
  • Primim la finalul atelierului toate povestioarele create, legate in prima carte pe care o vor scrie impreua cu alti copii, precum si un set de fotografii din timpul jocului si improvizatiei
Costuri:
Plata la sedinta: 50 lei/intalnire (90 minute) sau plata integrala 6 sedinte 270 lei (plata integrala 6 intalniri)

Informatii utile si Modalitatea de plata: 
Participarea la atelier se face doar pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de  50% din contravaloarea atelierului cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete de protectie atunci cand vor lucra cu lut, culoare sau apa. 

Atelierul va avea o durata de maxim 60 minute. Pentru inceperea atelierului este necesar sa existe un numar minim de 5 participanti inscrisi. Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta la sediul Lumea lui MOMO, din : Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1, (zona Cismigiu/Berzei) sau in contul RO10INGB0000999903147605 deschis la  ING ROMANIA, mentionind numele atelierului ales:  In cazul in care nu mai puteti participa la cursul la care v-ati inscris, returnarea taxei de curs se poate face daca retragerea este anuntata cel tirziu cu 3 zile inainte de incepere, din care se va scadea comisionul bancar in cazul in care ati facut plata in contul bancar.

In cazul in care retragerea se face dupa inceperea cursului, suma nu mai poate fi rambursata. Puteti opta insa, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ati inscris, sa fie directionata ca avans pentru un alt atelier, insa maxim pana la prima sedinta a atelierului. Suma nu poate fi returnata dupa inceperea cursului avind in vedere ca atelierele sint incepute in functie de numarul de persoane inscrise iar locurile pentru fiecare atelier sint limitate. In cazul in care ati achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decat in conditiile enumerate mai sus.

Datele personale (e-mail si telefon) sint folosite doar pentru comunicarea in ceea ce priveste cursul sau evenimentul la care v-ati inscris (anuntare incepere, anuntare aminare – Adresa de mail pe care ne-ati comunicat-o poate fi utilizata si pentru anuntarea prin newsletter a evenimentelor si atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. In cazul in care nu doriti sa primiti newsletter-ul lunar sau anuntul unui nou curs sau eveniment, va rugam sa ne mentionati in emailul de inscriere. Lumea lui MOMO, isi rezerva dreptul de a face fotografii in timpul atelierelor si a le utiliza in canalele sale de comunicare. Detalii la tel 0723.565.113, 0734.397.375 

miercuri, 13 februarie 2013

Atelier de creativitate si joaca pentru copii, mamici, tatici si chiar bunici

Sambata 16 Februarie 2013, ora 10.30
Zapada efervescenta si ploaie colorata ( de 2 la 4 ani)
cu Vio ( Viorica Pintilie)

Iar a nins, hmm nu vine primavara, nu? Si daca tot e alb in parc ce-ar fi sa ne imaginam o ploaie curcubeu? Asa ni se face si mai tare dor de primavara si vara, caci mult ne mai plac culorile. Hai sa experimentam cum sfaraie "zapada" sub culoare, sa ne jucam in "laboratorul" lui MOMO si sa facem minuni.
Ce avem nevoie? Zapada (bicarbonat de sodiu)..si tot felul de culori speciale pregatite chiar de noi, insa nu va divulgam toate secretele inainte. Asa ca, noi pregatim materialele, halatele..si va asteptam cu mami sau bunica, tati sau pisica in laboratorul nostru cu minuni.

Doar 8 locuri disponibile, va rugam sa rezervati si sa confirmati din vreme participarea la acest atelier la lumealuimomo@gmail.com. Anularea inscrierii fara plata contravalorii atelierului se face doar pana vineri la ora 13.00. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete pentru protejarea hainutelor. Durata 60 minute. 

Cost atelier: 50 lei/copil participare la sedinta (cash). Parintii nu platesc. Ceai cald si ionatan romanesc oferite cu drag din partea casei. Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la email: lumealuimomo@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Renuntarea se face cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea atelierului, pentru a elibera locul celor care isi doresc sa participe.

Cei care isi doresc abonamente cu mai multe intrari la acest atelier care se intampla periodic sambata, iata care sunt variantele:
180 lei - 4 intrari (abonament valabil 2 luni)
320 lei - 8 intrari (abonament valabil 3 luni)

Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51, sau prin transfer bancar la RO10INGB0000999903147605, deschis la ING Romania.

marți, 12 februarie 2013

Alice in Sufrageria Minunilor

Duminica 17 februarie ora 12.00
Spectacol de teatru interactiv pentru copii de la 2-99 ani


A fost odata intr-o sufragerie, printre oameni mari plicticosi ca niste carti fara poze, o fetita care, cand inchidea ochii, putea sa transforme lumea din jurul ei intr-o lume a minunilor: o lume in care briosele nu numai ca-ti fac cu ochiul, dar iti si canta, in care omizile se transforma in fluturi cu un cantecel si pisicile au clopotei in coada.. In lumea ei, Alice poate fi cand mare cand mica, ramanand mereu copil. Unchii si matusile devin ei insisi personaje in poveste, dar isi pastreaza unele naravuri din realitate. Cand povestea o ia razna, Alice desface vraja deschizand ochii largi spre oamenii mari care-i sunt, de fapt, atat de dragi."

Un spectacol interactiv si foarte aproape de sufletul copiiilor, “Alice in sufrageria minunilor” imprumuta elemente specifice modului de lor joaca si intelegere a lumii inconjuratoare. Spectacol prezentat in cadrul festivalurile Teatrului de Opereta, "Viata e Frumoasa" editia 2012 si Povesti pentru copii si oameni mari, Decembrie 2012




cu: Viorica Pintilie (Alice), Razvan Ropotan (Iepurele), Radu Craciun (Palarierul), Ruxandra Coman (Pisica) si Doina Pop (Regina)


regie si text: Selma Dragos, costume: Doina Pop, improvizatie muzicala: Loredana Mitrut, foto: Cristina Ropotan. 

Intrare: 25 lei/persoana. Biletele la acest spectacol se pot achizitiona  in avans cu plata cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1 sau prin www.rezervariclub.ro, detalii la 0734.397.375 in limita a 30 de locuri disponibile.

joi, 7 februarie 2013

Atelier de stimulare senzoriala pentru copii intre 8 luni si 2 ani

in fiecare miercuri dimineata, de la 10.00 si 11.30
Jocul cu senzatiile - Atelier de stimulare senzoriala pentru copii de la 8 luni la 2 ani
cu Andreea Stefan, Psiholog

Eu sunt Andreea (Stefan) si cel mai mult si mai mult pe lumea asta imi place sa ma joc. Asa ma prezint copiilor. Voua, parintilor, ma prezint altfel: am terminat psihologia si masterul de Psihoterapie Experientiala, am lucrat cu copii cu dizabilitati in cadrul unei asociatii si am fost instructor Fastrackids timp de 4 ani. De 3 luni m-am alaturat echipei Lumea lui MOMO - impartasind aceleasi valori si visuri privind educatia informala a copiiilor - unde deja tin 2 ateliere de dezvoltare personala pentru copii intre 3 si 8 ani. M-am jucat, am experimentat, am gresit si am invatat alaturi de copii de toate varstele, de la 8 luni la 12 ani. Dar experienta semnificativa si transformatoare pentru mine este aceea de a fi mama. Mama Maiei si a lui Calin. Ei ma inspira, ma bucura, imi intind limitele, in relatia cu ei cresc si evoluez, ei imi amintesc (atunci cand uit) ce este cu adevarat important in viata mea. 

Va invit dragi mamici la un nou atelier Lumea lui Momo: stimulare senzoriala prin joaca pentru bebelusi de la 8 luni pana la pitici de 2 ani. Ne vom reuni intr-o atmosfera calda si relaxanta a Lumii lui MOMO, si vom interactiona alaturi de 8 mamici si copilasii lor timp de 8 saptamani. Vom putea servi un ceai cald impreuna, vom povesti despre copiii nostri si propriile noastre experiente si vom explora universul fascinat al simturilor. Iar ceea ce veti invata si experimenta la fiecare intalnire a noastra, veti putea aplica si continua acasa. In rest, ramaneti atenti la nevoile copiilor vostri si insotiti-i in descoperirile lor. 

De ce stimulare senzoriala? In timpul primelor 6 luni, bebelusul este aproape tot timpul in contact cu mama sa. Dupa aceasta perioada, el se deschide catre lume, pe care o descopera cu ajutorul celor 5 simturi: mirosul, vazul, auzul, gustul si pipaitul, iar cu ajutorul lor el intelege viata. Modul in care interactionam cu el, felul in care il mangaiem, muzica pe care o asculta, experientele gustative pe care i le oferim sunt definitorii pentru dezvoltarea lui. 

Ce inseamna stimularea senzoriala la aceasta varsta? 
- explorarea cutiilor senzoriale (cutii cu orez, linte, malai sau spuma de ras in care copiii isi vor scufunda manutele petru a cauta comori)
- joaca pe muzica (vom dansa, vom sari si ne vom invarti pe muzica clasica)
- jocuri si jucarii (facute de voi cu toata dragostea) prin care sa creezi o conexiune cu copilul tau 

Care sunt beneficiile copiilor vostri? 
 - vor invata notiuni legate de natura, animale, oameni 
 - isi vor dezvolta vocabularul descriind ceea ce vad, aud si simt 
- vor face legatura intre cauza si efect (ce se intampla atunci cand pun apa in nisip sau cand tin gheata in mana?)
 - isi vor dezvolta abilitati motorii fine manipuland tot felul de materiale cu texturi si consistenta diferite 
 - isi vor construi increderea in sine interactionand cu alti copii de varsta lor in prezenta securizanta a parintilor.

Dar ale voastre, ale parintilor?
- o legatura foarte stransa cu copilul vostru bazata pe incredere si cunoastere
- o mai buna interactiune fizica si emotionala 
- redescoperiti copilul din voi, zambiti mai des si scapati de stres
- va stimuleaza creativitatea de a inventa jocuri, povesti si chiar jucarii
- acces la o comunitate de parinti cu aceleasi preocupari 

Detalii organizatorice:
Ne intalnim in fiecare miercuri. Si avem 2 grupe: de la 10.00 si de la 11.30 si stam impreuna cel putin o ora
Durata atelierului: recomandam minim 8 sedinte, cate o sedinta saptamanala timp de 2 luni
Cost: abonament 8 sedinte 560 de lei (se pot plati in cele doua luni de abonament 230 lei/luna) sau 85 lei/sedinta pentru o participare sporadica.  Daca se opteaza pentru abonament, plata se face la sfarsitul  primei sedinte sau la a doua sedinta. Prima sedinta  de incercare si acomodare a activitatilor pe care vi le propunem are un cost promotional de 50 de lei. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la lumealuimomo@gmail.com, specificand varsta copilului. 
Lumea lui MOMO, str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti tel: 0734.397.375

miercuri, 6 februarie 2013

Inimi pentru mami, inimi pentru tati..inimi pentru voi...

Sambata 9 februarie, ora 10.30
Atelier de creativitate si joaca pentru pitici si mamici de 2-4 ani

De curand puiul meu m-a  intrebat "mami, tu stii sa desenezi o inima? ma inveti si pe mine"..si i-am aratat cum stiu eu sa fac o inima. A doua zi a venit de la gradi cu doua inimi si mi-a spus.."am un dar pentru tine..dar si pentru tati" si mi-a intins o inima decupata din hartie. M-am emotionat, erau cele mai frumoase inimi pe care le-am vazut vreodata, caci erau facute de el. Iar cand am intrebat-o pe Vio, cum sa ne jucam sambata asta, ea mi-a propus sa facem inimi.. pe care copiii sa le daruiasca. Atunci asta sa fie, mi-am zis! Hai sa facem inimi pe care sa le daruim celor pe care ii iubim..colorate, pictate sau hartie adunate. Hai sa vorbim despre iubire.


Doar 8 locuri disponibile, va rugam sa rezervati si sa confirmati din vreme participarea la acest atelier la lumealuimomo@gmail.com. Anularea inscrierii fara plata contravalorii atelierului se face doar pana vineri la ora 13.00. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete pentru protejarea hainutelor. Durata 60 minute. 

Cost atelier: 50 lei/copil participare la sedinta (cash). Parintii nu platesc. Ceai cald si ionatan romanesc oferite cu drag din partea casei. Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la email: lumealuimomo@gmail.com, in limita locurilor disponibile. Renuntarea se face cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea atelierului, pentru a elibera locul celor care isi doresc sa participe.

Cei care isi doresc abonamente cu mai multe intrari la acest atelier care se intampla periodic sambata, iata care sunt variantele:
180 lei - 4 intrari (abonament valabil 2 luni)
320 lei - 8 intrari (abonament valabil 3 luni)

marți, 5 februarie 2013

CURS INTENSIV DE PARENTING


1-2 MARTIE 2013
De Martisor va asteptam la ATELIERUL DE PARINTI. UN NOU CURS INTENSIV DE PARENTING oferit de Parent's Masterclass,  by Urania Cremene la Lumea lui MOMO.

Copiii de acum sunt diferiti. Sunt mult mai independenti, precoce, mai greu de gestionat decat eram noi eram copii. In plus timpul pe care il traim noi ca parinti e cu totul diferit: suntem angrenati de dimineata pana seara intr-o rutina care ne oboseste, parcurgem distante lungi si aglomerate intre serviciu si casa si de cele mai multe ori ne pierdem rabdarea,  atentia si capacitatea de ascultare in interactiunea cu ai nostri copii.

Oare cine ne invata sa fim parinti? Si a cui responsabilitate este? Clar a noastra. Meseria de parinte se invata, unde procesul de invatare se reinnoieste si nu se opreste niciodata. 

Si pentru ca ne dorim sa venim in intampinarea intrebarilor si cautarilor voastre, va invitam pe 1 si 2 martie la Cursul de parenting numarul 1 în lume, licenţiat în România de Parent’s Tooshop SUA, oferit de Lumea lui MOMO si Parents Masterclass si afla cum poti sa raspunzi la probleme, în loc  să reacţionezi la ele.

"Workshopurile Uraniei sunt pline de umor si extrem de relaxante. Nu am discutat despre concepte de parenting in general  ceea ce am experimentat la alt curs de parenting, ci am invatat practic ce sa facem si ce sa spunem in situatii specifice. Am recomdandat acest workshop tuturor celor pe care-i cunosc si care au copii. De cand am fost la acest workshop, am rezolvat o problema foarte spinoasa pentru mine si familia mea: somnul copilului meu de 3 ani." Multumesc! Gabriela Iliescu, manager de Resurse Umane, mama a unui baietel de 3 ani

• Îţi oferă un plan de parenting eficient, care îţi va reduce frustrarea şi îţi va oferi răbdare şi încredere Iti va oferi un stil de parenting echilibrat, astfel incat vei obtine cooperare, nu obedienta
• Vei creste increderea de sine, atat a copilului, cat si a ta, ceea ce creste motivatia interna de a face lucruri.
• Vei obtine cooperarea copilului, fara testari, mite, bonusuri sau jocuri de putere Iti vei putea invata copilul sa devinda independent si responsabil, renuntand treptat la control Iti vei putea invata copilul sa-si rezolve singur problemele si sa ia decizii responsabile, fara sa fii nevoit sa-l salvezi de fiecare data
• Te va ajuta, pe tine si pe copilul tau, sa fiti calmi in fata situatiilor dificile, fara crize si trantit usi.
• Vei sti sa comunici asertiv despre valorile tale, reguli, asteptari si ingrijorari, fara a tine prelegeri, fara a ameninta sau a da vina pe altii, astfel incat copiii sa-ti asculte si sa-ti respecte nevoile
• Vei intelege ce se afla in spatele comportamentelor negative, cum sa le previi si cum sa le rezolvi, in functie de situatie.
• Vei elimina problemele comportamentale prin tehnici de disciplina, fara a pedepsi. • Vei creste sentimentul de “Impreuna” in cadrul familiei tale, unde fiecare va sti care-i este rolul Iti vei imbunatati consistenta si abilitatea de a recunoaste sfaturile gresite pe care le primesti.

PACHETUL DE CURS INCLUDE : 16 ore de training, grupate in 2 zile de la 9.00 la 18.00 Manualul de 450 pagini format A4, care a stat la baza cursului 2 ore de consiliere parentala unu-la-unu in 3 luni de la terminarea cursului pauza de cafea, ceai & cookies si mese de pranz in fiecare zi un voucher cu 10% reducere la urmatorul workshop pe care il puteti face cadou

COSTURI SI PLATA Plata integrala in limita locurilor disponibile 750 Ron pentru inscrieri pana pe 11 februarie,  850 Ron pentru inscrieri pana la 16 februarie si 900 Ron pentru inscrieri dupa 20 ianuarie. Plata in rate in limita locurilor disponibile 400 de lei la inscriere pana pe  24 ianuarie si 300 de lei in cate 2 rate lunare Al doilea parinte/bunica/bona 50% reducere din costul total

OFERTA SPECIALA PENTRU CLIENTII Lumea lui MOMO: 800 de lei indiferent de data de inscriere, cu optiunea de plata in 2 rate dupa cum urmeaza: 400 de lei la inscriere si 200 de lei in cate 2 rate lunare. Plata cash la sediul Lumea lui MOMO din Strada Cobalcescu nr. 51 sau prin transfer bancar. Contacteaza-ne la lumealuimomo@gmail.com, tel 0723.565.113 pentru a stabili cum este cel mai convenabil pentru tine!


Ce ne-au impartasit parintii la finalul acestui curs:

"Am fost foarte sceptica cu privire la acest curs si am amanat aproape 2 ani sa particip la unul. Nu mi se parea ca am nevoie sa ma invete cineva cum sa-mi cresc copilul, asa ca am fost practic tarata de o prietena de-a mea la acest workshop. Acum sunt foarte frustrata ca nu l-am facut mai devreme! Mi s-a potrivit manusa si foarte multe lucruri s-au schimbat in bine de 6 luni incoace, in relatia cu amandoi copiii mei"" Mihaela Constantin, reprezentant medical, mama a unei fetite de 9 ani si a unui baietel de 7 ani.

"Sunt tata de week-end de cand fetita mea avea mai putin de 2 ani, cand eu si cu mama ei ne-am despartit. Acum are 6 si foarte multi ani n-am stiut sa relationez cu ea, n-am inteles nevoile ei si nici cum sa raspund foarte multor situatii pe care eu le consideram fara iesire. O sunam pe mama ei de cateva ori pe zi si o intrebam ce sa fac. Acum totul imi este mult mai clar si am convingerea ca tot ceea ce am invatat ma va ajuta sa fiu cu adevarat tata pentru Miruna" Sorin Videlea, vicepresedinte a unei companii multinationale, tata al unei fetite de 6 ani

"Mi-am raspuns la foarte multe intrebari si Urania a facut toate conceptele cat se poate de clare si de usor de aplicat. Am invatat mult si de la ceilalti parinti. A fost o experienta grozava si chiar cred ca orice parinte ar trebui sa treaca cel putin o data printr-un astfel de seminar. Baietii mei sunt adolescenti si relatia cu ei devenise critica in multe zone. Am inteles ce sa fac si cum sa fac lucrurile diferit, chiar daca nu ma asteptam ca efortul depus sa fie la mineďż˝credeam ca problema e la ei! Mara Niculae, ziarist, mama a doi baieti de 12 si 15 ani 

"Relatia cu copiii sotiei mele a fost intotdeauna tensionata. N-am avut copii pana acum 2 ani si m-am trezit tata pentru doi copii deja mari. N-am stiut sa comunic cu ei, n-am stiut sa ma joc cu ei, n-am inteles de ce ma priveau ca pe un intrus. Dupa mai putin de 3 luni de la participarea la acest curs, Cristina, care acum are 10 ani, mi-a lasat un biletel pe perna: iti multumesc ca m-ai ascultat aseara . Te iubesc. Mi-au dat lacrimile˝ Multumesc pentru tot ceea ce am invatat. Acum suntem in sfarsit pe cale sa ne construim o adevarata familieďż˝. Cristian Madgearu, director de service auto, tata al unei fete de 10 ani si al unui baiat de 6 ani.