duminică, 11 octombrie 2015

ATELIER DE PUS MURATURI ASORTATE SI CREATIV DECORATE


Sambata 17 octombrie, ora 11.00
la Lumea lui MOMO, pentru copii si parinti laolata
cu Mira si Oana


hei salutare, eu sunt Mira! Si ceea ce nu stiati probabil despre mine, este ca imi plac de nu mai pot muraturile...cam de ... cand mai stiu. :-) Cea mai veche amintire pe care o am, legata de muraturi, este de pe la 2 ani jumate, cand eram toata bagata intr-un borcan imens de gogosari, sub masa din bucatarie, spre nelinistea celor din casa care ma cautau ingrijorati :-)

Eee, nu imi plac orice muraturi, ci doar cele in saramura preparate cu apa rece cat sa-si pastreze enzimele, in care am pus din belsug telina, marar, crengute de busuioc uscat si cimbrisor, usturoi si poate un varf de ciusca ca in Dobrogea (aka ardei iute). De multi ani, imi pun singura muraturile, asa ca traiesc mare bucurie fiecare venire a toamnei.  

Asa cum stiti si voi, muraturile ca sunt o sursa excelenta de probiotice naturale,  acestea ne ajuta la digestie si la absorbtia mineralelor in organism.

Sa va dezvalui un secret, bunica mea Zamfira, era bulgaroaica, poposita la malul Marii Negre... si acum imi lasa gura apa cand ma gandesc la beciul ei plin cu gogonele parguite, vinete impanate cu usturoi si hrean, legate in frunze zdravene de telina, sau castraveti murati in butoi de lemn de cires, altoiti cu morcovi, conopida, mere, pere si sfecla rosie..asa ca nu stiu ce am mostenit mai degraba de la ea..pofta de a manca sau bucuria de a prepara!

Ce mai tura-vura, sambata aceasta va invit in bucataria lui MOMO, sa punem impreuna muraturi asortate, in borcane bine indesate si creativ decorate. Vom avea fructe si legume laolalta, ierburi si mirodenii, si sare grunjoasa neiodata, pentru sanatatea noastra, cat sa ramana muraturile tari multa vreme.

Ce ar urma sa faceti voi?
  • sa va inscrieti pe email: lumealuimomo@gmail.com
  • sa aduceti un borcan de 800 gr, limpezit si curat
  • sa va aduceti leguma preferata pe care vreti sa o murati (doar 2-3 bucati, de restul de ocupam noi), pentru ca pornind de la ea vom face amestecul.
  • sa ajungeti sambata 17 octombrie la ora 11.00, pe strada Grigore Cobalcescu nr. 51, et.1, interfon 4321#
Ce vom face noi?
  • cumparam legume, fructe si mirodenii de la piata de tarani
  • le spalam si le aranjam in boluri pentru voi
  • va oferim cate un tocator de lemn si un cutit
  • preparam solutia de sare si apa
  • si va povestim istorii despre muraturi..odata cu reteta 
Avem locuri limitate, de aceea va rugam sa va inscrieti din timp!
Atelierul este pentru copii si parinti.
varsta minim recomandata este + 2,5 ani
Prêt atelier: 55 lei/copil (parintele are gratuitate/un singur borcan de familie)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu