Ateliere adulti

Pentru noi, fiecare OM MARE, prins de vria rutinei de zi cu zi, este esential ca macar pentru un moment din zi sa ne oprim si sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara: fie ca observam o frunza ingalbenita de toamna care tocmai se desprinde din copac, de soarele care astazi e mai stralucitor decat ieri, de ploaia care danseaza grabita pe acoperis sau de oamenii dragi din jur. 

Atelierele Lumii lui MOMO, sunt intalniri dar si modalitati de a scoate din noi creativitatea, de a ne exprima liber, de a fi noi insine, de a interactiona cu oameni noi, culori, materiale, accesorii, povesti... Atelierele pentru copilul din tine, destinate tie OMULE MARE nu isi propune sa te aduca la perfectiune si nici macar la desavarsire in vreun domeniu. Insa te provoaca, iti starneste creativitate, creste in tine dorinta de cunoastere si autocunoastere si iti ofera emotie. In plus multa explorare, joc, voie buna, noi prieteni, bucurie si multe zambete, in speranta ca tot ceea ce veti face alaturi de noi v-ar ajuta sa va priviti pe voi insiva cu mai multa curiozitate, incredere, libertate si mai ales ingaduinta.

Iata care sunt provocarile in 2012:

Studio de Arta, cu George Moscal si Adela Edu
Atelier de Pictura 
Atelier de Ceramica Creativa 
Atelier de arta decorativa
Studio de ate si cusaturi, cu Doina Pop
Ateliere de creatie si re-creatie vestimentara
Ateliere de costume de spectacol/carnaval
Ateliere de broderie si tehnici de coasere manuala
Ateliere de decoratii de casa
Studio de Relaxare, cu Loredana Mitrut
Atelier de Miscare constienta, corp sonor si tehnici de relaxare 
Teatrul de Sufragerie
Teatru, teatru...si iar teatru..si uneori muzica & poezie
Atelierul de Parinti, cu Urania Cremene
Curs de Parenting -invatam despre noi ca parinti si cum putem avea o relatie buna cu ai nostri copii
Consiliere Parentala unu la unu


Re-deschidem sezonul Atelierelor de Craciun la Lumea lui MOMO 
Calendarul de Craciun 
Atelier-sezatoare pentru mamici sau bunici

26 si 28 noiembrie, ora 18:00 - 20.00
Cu Doina Pop, designer & scenograf

In timp ce copilul tau se joaca, este cu buni in parc sau chiar la activitatile noastre, te invitam sa te delectezi alaturi de alte 7 mamici:  socializezi, inveti ceva nou si iti pui creativitatea la treaba!

Anul trecut am  experimentat, unul din cele mai frumoase ateliere, o data pentru ca ne-am adunat cumva in secret (fara sa afle copiii), 8 mamici dornice sa isi puna creativitatea la lucru, pentru un dar de nepretuit si in al doilea rand pentru ca au fost 2 zile grozave de socializare asa cum doar fetelor le place!

Va invitam  si anul acesta, sa continuam povestile incepute anul trecut :-), dar mai ales sa adaugam unele noi. Vom fi 8 fete (mamici, bunici sau chiar matusici) fara indemanare sau talente speciale, dar cu mare drag de invata si a mesteri alaturi de Doina,  cel mai original dar pentru copii: Calendarul de Craciun!

Calendarul de Craciun, special conceput pentru a sarbatori perioada dintre 1-24 Decembrie, nu este doar un mod distractiv de a numara zilele care ne-au ramas pana la seara magica de Craciun ci este mai mult decat atat. Farmecul lui este dat de micile surprize pe care copilul le gaseste in buzunaras alaturi de activitatile  zilei: 
  • "ascultam colinde", ne spalam ghetutele pentru Mos Nicolae,
  • "cumparam bradul"
  • "aducem un ornament micut pentru fereastra"
  • "pictam decoratiuni" 
  • "decupam felicitari"
  • "pregatim masa in familie" 
In plus poate deveni sau continua o traditie in familia 
voastra, un dar pe care il faceti copiilor de la an la an. Mai mult, pentru cei mici este o ocazie buna de a invata cifrele si succesiunea zilelor saptamanii si de a participa la toate activitatile care pregatesc sarbatoarea de Craciun. 

Ce facem?
Ne folosim imaginatia si creativitatea alaturi de o combinatie de materiale decorative, hartie, textile, franghii, pietricele, scoici, cartoane colorate. Si alaturi de indemanarea si experienta Doinei, vom croi decupa, coase si broda, trage la masina lega sau lipi..si vom avea timp de calitate pentru fiecare,

Pentru ca procesul de creatie si executie necesita timp din partea noastra, vom avea nevoie de 2 sedinte a cate 2 ore fiecare, respectiv pe 26 si 28 noiembrie.

Detalii si inscrieri la lumealuimomo@gmail.com, tel: 0723565113 
Cost atelier: 120 lei/persoana(2 sedinte/4 ore/tutorial, materiale, tea & cookies din partea casei) .


Foto Cristina Ropotan
IMPROVISAREA
atelier de improvizație pentru adulti
miercurea de la ora 19.30, sa ajunga toata lumea
Tu de câte ori zâmbești pe zi ? 0-5 ori ? Insuficient. 5-10? Încă insuficient. Peste 30? Te apropii. Zâmbești toată ziua? Nu te forța. Noi îți propunem o perspectivă nouă. Cu ajutorul relaxării și a bunei dispoziții poți în sfârșit lua atitudine. Pornim campania bunei dispoziții ! Tratează de stres și de luatul lucrurilor prea în serios. Ajută comunicarea și prezența de spirit; spontaneitatea și lucrul în echipă; te învață să privești problemele ca pe obstacole de depășit și îți luminează fața cu zâmbetul tău natural; îți aduce aminte cum e să te joci și ce înseamnă să te distrezi alături de ceilalți; îți vorbește despre concesie și cooperare și nu în ultimul rând îți antrenează memoria și atenția. Improvizația este astfel o unealtă perfectă, atât pentru cei care au nevoie de un program lejer de dezvoltare personală, dar și cât pentru cei care simt nevoia să ia o gură de oxigen proaspăt cu un program de 'well-being'.
Atelierul este bazat pe tehnici pentru actori și non actori de la cei mai prietenoși teoreticieni de teatru: Keith Johnstone, Augusto Boal, Viola Spolin, etc.
Gazdele voastre vor fi doi tineri actori profesioniști: Răzvan Ropotan și Ruxandra Coman. Cei doi absolvenți ai UNATC au la activ multe victime care poate se mai distrează și acum în urma atelierelor și colaborărilor cu diferite companii: Lumea lui Momo, Orange, ASE, Zurli, B'estFest, Roaba de Cultură, Incubator107 și altele.
Modul 1- 4 sedinte ( 90 minute sedinta) Grupa minima: 5 persoane Ceai, fructe proaspete, atmosfera calda si prietenoasa din partea casei
Cost modul: 270 lei Inscrieri la lumealuimomo@gmail.comteatruldesufragerie@gmail.com,  tel: 0723.565.113


Comunicare despre si prin imagine
Atelier de pictura pentru adulti
cu George Moscal Profesor la UNARTE
din 2 octombrie 2012


Atelierul de pictura se adreseaza oricarui adult dornic sa exploreze expresivitatea, culoarea, lumina, propriile emotii si propune un contact direct, rapid, adevarat, cu esentele acestei arte. Iar un curs intensiv de pictura pare o idee utopica, asa ca nu-i vom spune astfel. Va fi mai degraba o experienta de comunicare despre si prin imagine si vom apela pentru asta la cele mai vechi si consacrate mijloace si procedee (de producere a imaginii vizuale unicat), preexistente tehnicilor de reproducere si multiplicare, fotografiei si mediilor digitale. Vom putea descoperi impreuna (discutand, desenand, pictand) ce legitati generale ale picturii stau la baza generarii dar si a analizei si interpretarii oricarui tip de imagine vizuala statica sau chiar cinetica. Si a picta este despre tine..despre ce iti place si cum simti. Si aduce multa relaxare dupa orele stresante de serviciu, veselie dar si noi prieteni. Parca ti s-ar deschide o noua usa..

Modulul de baza se desfasoara astfel:

Desen – Prezentarea si familiarizarea cu mijloacele de expresie si instrumentarul limbajului grafic; experimentarea desenului ca studiu de observatie si reprezentare (dupa natura); desen analitic (mimetic), desen expresiv, despre punct linie suprafata,proportii,paginatie etc. Materiale de lucru: creioane, carbune, guma de sters, hartie 50x70 cm + sevalete, plansete. Culoare – Exprimarea prin intermediul picturii, in urma adaugarii la experimentul desen a unor „secrete” despre culori; despre armonii si contraste, game, tonuri saturate sau rupte etc. Materiale de lucru: pensule, culori acrilice + sevalete, plansete, palete.
Compozitia libera, imaginativa – Cei care au parcurs submodulele anterioare pot incerca acum, cu putin ajutor, sa se exprime prin intermediul imaginii picturale, relativa la o tema sugerata sau la un proiect personal. Modulele urmatoare vor fi de cate patru saptamani cu sedinte alternate de desen, culoare, compozitie si urmaresc aprofundari experentiale si extensii tematice, in concordanta cu evolutia grupelor sau cu evolutiile individuale.

Primul modul - de baza, se va desfasura pe perioada a 4 sedinte a cate 2 ore/fiecare. In fiecare Marti de la ora 19:00 la 21:00.
Costuri participare: 310 lei/ 8 ore/4 sedinte.
Data incepere atelier: 2 octombrie
detalii si inscrieri la lumealuimomo@gmail.com, 0723.565.113
Atelierul de pictura se adreseaza oricarui adult dornic sa exploreze expresivitatea, culoarea, lumina, propriile emotii  si propune un contact direct, rapid, adevarat, cu esentele acestei arte. In plus  Un curs intensiv de pictura pare o idee utopica, asa ca nu-i vom spune astfel. Va fi mai degraba o experienta de comunicare despre si prin imagine si vom apela pentru asta la cele mai vechi si consacrate mijloace si procedee (de producere a imaginii vizuale unicat), preexistente tehnicilor de reproducere si multiplicare, fotografiei si mediilor digitale. Vom putea descoperi impreuna (discutand, desenand, pictand) ce legitati generale ale picturii stau la baza generarii dar si a analizei si interpretarii oricarui tip de imagine vizuala statica sau chiar cinetica. Si a picta este despre tine..despre ce iti place si cum simti. Si aduce multa relaxare, veselie dar si noi prieteni.

Modulul de baza se desfasoara astfel:

Desen – Prezentarea si familiarizarea cu mijloacele de expresie si instrumentarul limbajului grafic; experimentarea desenului ca studiu de observatie si reprezentare (dupa natura); desen analitic (mimetic), desen expresiv, despre punct linie suprafata,proportii,paginatie etc. Materiale de lucru: creioane, carbune, guma de sters, hartie 50x70 cm + sevalete, plansete. Culoare – Exprimarea prin intermediul picturii, in urma adaugarii la experimentul desen a unor „secrete” despre culori; despre armonii si contraste, game, tonuri saturate sau rupte etc. Materiale de lucru: pensule, culori acrilice + sevalete, plansete, palete. Compozitia libera, imaginativa – Cei care au parcurs submodulele anterioare pot incerca acum, cu putin ajutor, sa se exprime prin intermediul imaginii picturale, relativa la o tema sugerata sau la un proiect personal. Modulele urmatoare vor fi de cate patru saptamani cu sedinte alternate de desen, culoare, compozitie si urmaresc aprofundari experentiale si extensii tematice, in concordanta cu evolutia grupelor sau cu evolutiile individuale.

Primul modul - de baza, se va desfasura pe perioada a 4 sedinte a cate 2 ore/fiecare. In fiecare Marti de la ora 19:00 la 21:00.
Costuri participare: 310 lei/ 8 ore/4 sedinte. Data incepere atelier: 2 octombrie
detalii si inscrieri la lumealuimomo@gmail.com, 0723.565.113 


Cusute cu ata alba ... sau colorata! 
Atelier de creatie si re-creatie vestimentara, cusut cu Doina Pop 

Te gandesti ce mai e trendy in sezonul acesta? Ei bineee, nu stiu. Mereu spun, dragelor moda e trecatoare precum timpul si schimbatoare aidoma vremii. Sa lasam designerii sa-si bata capul si brandurile sa-si vanda marfa. Va invitam practic la o sezatoare, in care sa invatam mestesugul cusaturilor: o bucata de material capata forma, culoare, utilitate dar si frumusete, dobandind satisfactia de a crea si chiar a purta hand made, piese unicat. E si un fel de a duce mai departe respectul lucrului de mana, dincolo de a cumpara sau a colectiona haine. La atelierul de "croitoreala" ne jucam cu tesaturi si fire, transformam salurile in poncho-uri ne facem sorturi din fete de masa si fuste trasnite din esarfe. Poate ca nu o sa iasa o piesa de colectie must-have-hot-fancy-fabulous-stylish dar sigur o sa fie cool pentru ca e originala. Si doar noi o purtam! Invatam sa facem si "hainute" noi pentru casa : perne decorative, huse, perdele si saculeti parfumati, servete de masa. Idei? 

Atelierul de broderie si tehnici de coasere manuala, precum o sora mai mare, ne arata cum sa transformam obiecte anoste in lucruri pline de viata si culoare. Aplicam margele si paiete, bucati vechi de dantela si nasturi desperecheati, decupam resturi de materiale baltate si le coasem pe blugii evazati, ne crosetam flori pe palarii sau ni le atarnam in plete. Show must go on! Atelierul de "croitoreala" si cusut se imparte in trei module, Croim si coasem haine, Decoratiuni interioare si Cusaturi manuale.Fiecare modul este compus din patru intalniri a cate doua ore.Se poate opta si pentru o singura sedinta. Programul Atelierului este la fel de flexibil, asa ca fiecare alege ce i se potriveste mai bine - marti dimineata: 11.00-13.00, marti seara 19.00-21.00.
Va astept intr-o atmosfera de poveste, cu soba si miros de gutuie - in camera “ Florile Clipelor” a Lumii lui MOMO, sa ne imprietenim cu materiale si ate colorate, nasturi si petece, dantelarii si broderii nastrusnice, snururi si alte pasmanterii. Sunati-ma si potriviti o rezervare.  
PS. Puteti aduce un obiect textil din bumbac pe care il “reinventam” – poate fi orice: de la o fusta, rochie, tricou, camasa, pana la saculet copil gradinita pe care sa lucram si sa ii dam o fata noua. 
Costuri participare: 220 lei/luna/pers - achitare un modul integral (toate materialele si uneltele de lucru incluse) sau 55 de lei/pers/sedinta. Data incepere curs: februarie 2012 (la inscrierea a min. 5 persoane)

Studioul de Gatit
Atelier de gatit Vegge Kreativ
Joia (de 2 ori pe luna) de la ora 19.00


Joi 10 mai, ora 19.00 va astept la o noua intalnire crudivora si nu numai!!


Vom gati " ierburi de sezon" salate crude din spanac, urzica, loboda, leurda ... care alaturi de cura de sucuri de citrice (pe care o vom testa impreuna) va ajuta sa treceti de la sezonul rece la cel cald, curantindu-va organismul de toxine.

Apoi ne vom ocupa de o delicioasa crema de mazare si menta proaspata, vom descoperi minunile nutritive din mei si quinoa - o adevarata bogatie pentru hrana sanatoasa..iar pentru ca in curand soseste Pastele va propun un drob traditional vegetarian.

Cost participare de persoana: 50 lei + ingredientele

Stiu ca nu e usor cand te hotarasti sa iti numesti Atelierul de Gatit in acest mod. De indata vei ridica multe semne de intrebare si de aici nenumarate asteptari din partea celor care se gandesc sa participe sau doar te citesc pe blog. Pentru mine a fi creativ in bucatarie inseamna sa iti folosesti simturile laolalta cu ce ai prin gradina, camara sau frigider, sa le amesteci bine cu tot ce cunosti despre hrana simpla si naturala, alaturi de niste principii alimentare de baza Si raman la convingerea ca bucataria vegetariana este locul ideal pentru a te hrani si explora lumea culinara. Am ales sa fiu vegetariana in urma cu 13 ani. La vremea cu pricina eram un motiv de glumite simpatice in grupul meu de prieteni, o ingrijorare pentru familie si o ciudatenie pentru necunoscuti. Este foarte adevarat ca nu aveam o motivatie profunda a renuntarii la carne, decizia fiind luata pe loc in urma unui festin carnivor lasat cu o indigestie suparatoare. Pe atunci nu stiam mai nimic despre alimentatie, insa preferam fructele si legumele crude, mare fana de masline si muraturi acrite in saramura, mamaliga cu branza, detestam uleiul de orice fel. Iar dupa niste ani de rosii cu branza, salata de vinete, porumb fiert si ardei copti, am inceput sa ies din barlog si sa privesc altfel taraba cu legume din piata sau camara mamei. Am inceput sa cunosc oameni care impartaseau aceeasi stil de viata cu al meu, mi-au trezit curiozitati culinare, am inceput sa caut si sa citesc fel de fel de carti despre nutritie, boli, grupe de alimente..dar cel mai mult mi-au folosit propriile experimente din bucatarie. Asa am invatat cum sa ma hranesc, si usor, usor nu mi-a mai fost teama ca raman flamanda cu numai 2 morcovi si o ceapa in casa. :-). Ce am obtinut o sa va intrebati, cu ce s-a schimbat viata mea de cand am devenit vegetariana? In primul rand am invatat ca sanatatea mea tine intr-o mare masura de felul in care ma hranesc - iar preventia este cel mai bun tratament impotriva oricarei boli..asta o dovedeste si faptul ca in prezent sunt sanatoasa si am un sistem imunitar puternic!! Am descoperit tot felul de alimente noi, moduri de combinare, selectie si preparare. Am acumulat informatii despre viata si suportul ei biochimi, tratamente si remedii naturiste. Si nu mai intru in panica daca copilul meu ajunge la 39 febra si nici nu recurg fuguta la sticlele colorate din farmacie cu arome de capsuni si portocale. Am multa energie, vitalitate si entuziasm!! Mi-am pastrat supletea trupului si tonicitatea pielii chiar si dupa sarcina, fara sa ma infometez sau sa imi impun restrictii am aceasi greutate ca acum 20 de ani. Nu imi fac griji vreodta daca nu gasesc ceva pe placul meu de mancare: un pumn de migdale, caju si nuci si un fruct doua imi sunt suficiente pentru o masa hranitoare. Am reusit doar " cu furculita" in mana sa ii conving pe cei din jurul meu ca mancarea vegetariana este gustoasa, hranitoare, satioasa si chiar usor de preparat. Este o mancare care te bucura, iti incanta ochii si iti mangaie sufletul. Te simti mereu usor dupa ce te ridici de la masa si nu ai sentimente de vinovatie ca ai depasit portia cu o lingura-doua. Stilul de viata vegetarian iti ofera TOTUL (proteine, minerale, vitamine si la o calitate net superioara fata de alimentatia pe baza de proteina animala)..vegetarianismul nu trebuie privit ca o forma de privatiune, ci ca un stil de viata in armonie cu natura. Si asa imi cresc si copilul, creandu-i din primii ani de viata o cultura alimentara; prin ceea ce sadesc astazi la temelia lui ii ofer sansa unor alegeri corecte in viitor, sau vorba Uraniei "macar facem tot ce sta in puterea noastra". Va trimit mai jos linkul unei carti pe care o recomand tuturor celor care va ganditi la o alimentatie sanatoasa pentru voi dar mai ales pentru copiii vostri.http://www.scribd.com/doc/49054911/Copilul-vegetarian-Alimentatia-vegetariana-Perspectiva-optima-pentru-sanatatea-copiilor-Elena-Pridie-Editura-Advent-2007-prima-editie 

Lunga mea introducere, nu a avut scop sa va plictiseasca ci doar sa anunte un proiect nou pe care il incep la cererea si cu spijinul prietenilor din Lumea lui MOMO. Asa ca va invit Joia  de la ora 19.00 unde va propun sa povestim, sa impartasim dar mai ales sa experimentam impreuna bucurii culinare care ne hranesc si ne tin sanatosi!
cu drag Mira


Detalii si rezervari la lumealuimomo@gmail.com, 0723.565.113 . Grupa limita de 8 persoane. 


Studio de Relaxare
Miscare constienta, corp sonor si tehnici de relaxare 
cu Loredana Mitrut


Cine sunt eu dincolo de masti, roluri, responsabilitati ? Care este limbajul corpului meu si cum anume pot invata sa-l aud mai bine astfel incat sa-i inteleg subtilitatile? Cum anume pot vorbi fara cuvinte ? Cum anume ma pot asculta pe mine, dar si pe celalalt lasand cuvintele undeva, departe, spre a ma folosi doar de liniste, ca principal companion? 

Tu esti singurul care stii raspunsul, nimeni din afara nu ti-l poate oferi. E nevoie doar sa pornesti in aceasta directie, precum un explorator insetat de cunoastere si sa te deschizi cu indrazneala, gata de a-ti asuma riscul aceptarii a ceea ce vei gasi. Caci tot tu esti acela, chiar daca diferit decat te stiai ca esti. 

Te invit sa experimentam impreuna muzica si tacerea corpului nostru, sa ne ascultam respiratia in cea mai tainica infatisare a ei, sa aflam ce mesaje ascunse se gasesc in miscarile noastre uzuale, te invit sa ne miscam constient si sa ne asumam ceea ce suntem cu adevarat, dincolo de masti si de conveniente. 

Te invit sa invatam sa comunicam in limbajul non-verbal, acolo unde corpul este suveran iar sinceritatea ne invaluie pana la strafundurile fiintei noastre; sa ne provocam limitele si sa descoperim ce imbunatatiri ne aduce asta in viata de zi cu zi. Corpul nu minte niciodata, mintea gaseste intotdeauna cai de scapare. 

Un atelier de experimentare pentru cei care vor sa se cunoasca mai bine si care vor sa-si depaseasca limitele. - ne vom misca constient simtind fiecare parte a corpului implicata in proces - vom explora felurite moduri de exprimare corporala si vom discuta despre ce anume trezeste asta in noi - vom descoperi noi modalitati de a ne relaxa si de a ne elibera de tensiunile ce ne rigidizeaza corpul (exercitii de kineziofonie care implica folosirea vocii si a corpului in stare de vibratie) - vom explora tipuri de respiratie care faciliteaza eliberarea emotiilor reprimate - ne vom descoperi propriile voci intr-o alta ipostaza (exersarea armonicelor vocii care faciliteaza dezvoltarea auzului atat interior cat si exterior).

In fiecare Luni de la 18.30 la 20.00.
Costuri de participare pe atelier 60 lei sedinta/90 de minute sau 230 lei abonamentul a 4 sedinte lunar. Rezervari si detalii la 0723565113, lumealuimomo@gmail.com

Teatrul de Sufragerie in Lumea lui MOMO
Vii în Lumea lui Momo, la noi acasă, la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Esti acolo, pentru ca vrei sa fi aici. Este o poveste despre noi toţi. Într-un loc mic pentru că e loc de explorat în adâncime. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?
Teatru de Sufragerie - un proiect al nostru. Al vostru. Sâmbăta în Lumea lui Momo. Spectacole dedicate adultilor. Numar limita de locuri. Urmariti-ne programul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu